субота, 23 грудня 2017 12:08

Білорусь повністю хоче купити "дочку" Сбербанка

Білорусь повністю хоче купити "дочку" Сбербанка
Фото: kor.ill.in.ua

Національний банк України (НБУ) 22 грудня, отримав від Управління справами президента Білорусі пакет документів для узгодження покупки "дочки" російського Сбербанка.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Білорусь хоче купити 100% акцій Сбербанка через Парітетбанк.

"Зараз отримані НБУ документи для погодження набуття істотної участі в Сбербанку знаходяться на розгляді", - вказує прес-служба.

Раніше повідомлялося, що Парітетбанк направив НБУ пакет документів для прибдання "дочки" Сбербанка.

Це фінустанова не вперше спливає серед претендентів на український Сбербанк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сбербанк продав українську "дочку"

У червні 2017 року заявлялося, що інвестиційна компанія VP Capital, що належить білоруському IT-підприємцю Віктору Прокопені, хоче купити український Сбербанк. Однак не безпосередньо, а через Парітетбанк. Планувалося, що Віктор Прокопеня купить у білоруської держави держбанк за $ 50 млн. Потім Парітетбанк подасть заявку на покупку українського Сбербанку.

На початку липня НБУ отримав документи, а вже в серпні бізнесмен відкликав заявку.

При цьому Віктор Прокопеня був бізнес-партнером Саїда Гуцерієва. Останній разом з Григорієм Гусельниковим і Norvik Banka, який належить йому, хотів купити Сбербанк. Але Нацбанк цим особам в липні відмовив у схваленні угоди.

У вересні заступник голови НБУ Катерина Рожкова повідомила: "Один потенційний покупець подав лист про намір купити Сбербанк. Це нерезидент. Документи ще не подані".

Зараз ви читаєте новину «Білорусь повністю хоче купити "дочку" Сбербанка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі