неділя, 28 червня 2020 21:10

Як змінилися зарплати після послаблення карантину

Як змінилися зарплати після послаблення карантину
66% опитаних працівників сказали, що досі отримують урізану зарплату. Фото: pixabay.com

На початку карантину багатьом компаніям довелося скорочувати персонал або зарплати, щоб залишитися на плаву. Після послаблення обмежень не всі повернули зарплати на попередній рівень.

66% опитаних працівників сказали, що ще досі отримують урізану зарплату. 6% повідомили, що в червні їхній дохід нарешті знову став таким, як до карантину. Ще 5% зізналися, що навіть стали отримувати більше, йдеться в опитуванні Work.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропозицій сезонної роботи поменшало

Водночас майже чверть респондентів сказали, що карантин ніяк не вплинув на їхні зарплати.

Більшість роботодавців заявили, що не скорочували працівникам зарплати під час карантину. Кожен п'ятий опитаний зізнався, що й досі відчуває кризу, тому платить робітникам трохи менше. 11% роботодавців сказали, що ситуація покращується. Їм вдалося повернути своїм співробітникам докарантинний рівень зарплат, а 5% навіть вдалося його підвищити.

В Україні нарахували 516 тис. офіційно зареєстрованих безробітних. Це на 76%, або 223 тис., більше, ніж в аналогічний період торік. Кількість людей, які залишилися без роботи, зросла через пандемію коронавірусу та запроваджений карантин.

Зараз ви читаєте новину «Як змінилися зарплати після послаблення карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі