понеділок, 16 листопада 2020 11:11

Як відбувається регулювання тарифів

Як відбувається регулювання тарифів
Нацкомісія регулює всього 40% ринку тепла і 50% ринку води. Фото: pexels.com

Регулювання ринку тепла і води - це не тільки встановлення тарифу, а й перевірка використання коштів і захист споживачів.

Насамперед регулювання – це перевірка, чи за призначенням використовують монополітику та кошти тарифу. Друга частина регулювання – захист споживача. Надання йому права поскаржитися до арбітра за незаконну платіжку, за перевищення повноважень монополіста щодо нього, розповідає УНН.

Нацкомісія зараз регулює 40% ринку тепла і 50% ринку води. Решта регулюється на місцях. Однак органи місцевого самоврядування часто зловживають таким становищем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому зросла ціна на електроенергію

Також українці й надалі отримуватимуть по 2 платіжки – одна за газ, друга - за розподіл. Згідно з прогнозами, ціна на газ як на товар залишиться на тому самому рівні. Розподіл може дорожчати.

До кінця опалювального сезону платіжки за газ для українців змінюватимуться щомісячно. Тариф перераховують, виходячи з цін на біржі. З 1 січня перерахують також абонплату за газ.

Зараз ви читаєте новину «Як відбувається регулювання тарифів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі