четвер, 01 червня 2017 21:10

Як українці ставляться до сезонних робіт - опитування

Як українці ставляться до сезонних робіт - опитування
Найчастіше сезонні вакансії пропонують у сфері гостинності та аграрному секторі. Фото:Ukrboard

Українці неоднозначно ставляться до сезонних робіт. Одні вважають, що це гарна можливість отримати досвід, більше заробити. Інші переконані, що така робота пов'язана з ненормованим робочим графіком. Є імовірність натрапити на непорядного працедавця.

Про це йдеться в дослідженні міжнародного кадрового порталу hh.ua.

"Кожен третій вважає сезонне працевлаштування гарною можливістю заробити більше грошей. 39% українців ставляться до сезонних робіт, як до хорошого шансу для тих, хто поки не має постійного місця роботи", - кажуть експерти кадрового порталу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потрібні агрономи, ветеринари, зоотехніки, трактористи, доярки. Робота є у всіх областях"

Найчастіше сезонні вакансії пропонують у сфері гостинності (готелі, ресторани, туристичні бази відпочинку) та аграрному секторі.

Серед переваг сезонних робіт називають спілкуватися з новими людьми, можливість напрацьовувати корисні контакти, отримати нові знання і досвід. Недоліки сезонної роботи - ненормований робочий графік та невеликі заробітки.

"49% опитаних вважають, що сезонний вид працевлаштування не підходить для "білих комірців". Бо, як правило, передбачає некваліфіковану роботу. Кожен третій українець побоюється, що більшість роботодавців у цій сфері є непорядними", - йдеться в дослідженні.

12% українців взагалі проти сезонних робіт, бо не хочуть займатися некваліфікованою працею.

Літо - стресовий період для роботодавців. Тому що набагато менше людей шукають роботу, говорить кар'єрний консультант Тетяна Волошина.

Зараз ви читаєте новину «Як українці ставляться до сезонних робіт - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі