понеділок, 30 листопада 2020 10:44

Як шахраї видурюють гроші: назвали популярні способи обману

Як шахраї видурюють гроші: назвали популярні способи обману
Шахраї можуть називати себе співробітниками банку. Фото: unsplash

Усе частіше українців обманом змушують переказувати гроші на рахунки шахраїв.

Останні можуть називати себе співробітниками банку, пише Obozrevatel.

Одна з таких розмов закінчилась втратою 500 грн. На відміну від справжніх співробітників банків, злочинець говорив російською мовою, звертався до жінки на ім'я.

"Потрібно авторизуватися, підійти до терміналу, щоб камера могла вас зареєструвати за допомогою фото й відео. Коли брали карту, вас фотографували", – заявив шахрай.

Жінка відмовилася куди-небудь іти, пояснивши це тим, що в країні карантин.

Тоді зловмисник запропонував пройти "реєстрацію" через Приват24 й обманом змусив перевести йому гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Афера з соцвиплатами: як в'язні надурили державу на $1 млрд

Часто обдзвонюванням займаються ув'язнені з місць позбавлення волі. Працює ціла мережа, обдзвонюють усіх підряд. Ще один популярний спосіб обману: шахраї зламують сторінки українців у соцмережах, а потім від їхнього імені пишуть усім знайомим з проханням позичити невелику суму.

Жертвою такої схеми став киянин Богдан. Його колега написав йому у Facebook, просив перевести 1,8 тис. грн на картку "до зарплати". Чоловік виконав прохання, незабаром отримав повідомлення від того ж колеги, що сторінку зламано.

8 млн грн стягнули правоохоронці до державного бюджету під час розслідування справи щодо продажу медичних масок до Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «Як шахраї видурюють гроші: назвали популярні способи обману». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі