вівторок, 22 грудня 2020 14:45

Як правильно обрати червону ікру, щоб не отруїтися

Як правильно обрати червону ікру, щоб не отруїтися
Головне правило - не купуйте червону ікру в інтернеті. Фото: pixabay.com

Українці в соцмережах почали скаржитися на червону ікру. Пишуть, що продукт часто виявляється підозрілого кольору і з неприємним запахом.

Акційна червона ікра може бути небезпечна, якщо потрапити на несумлінного виробника. Утім, щоб не зіпсувати свято собі та рідним, при виборі делікатесу слід дотримуватись простих правил, розповідає "Сьогодні".

По-перше, купуючи ікру на вагу, вимагайте стікер і дату розпакування тари. Припустимий термін зберігання розмороженої ікри на вагу – лише 2 дні.

За можливістю, перевіряйте температуру в холодильниках з ікрою. Терміни придатності вказують під конкретні умови зберігання. Багато магазинів нехтують цими вимогами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисна червона ікра для імунітету і як вибрати справжню: споживчий лікнеп

Перед купівлею фасованої ікри в непрозорій тарі, потрібно потрясти баночку. Це дасть можливість зрозуміти, чи багато всередині самої ікри. Якщо відчувається, що в банці більше рідини, ніж ікринок, – від купівлі краще відмовитися.

Якщо баночка прозора, вивчіть дно. Іноді крізь дно скляної упаковки можна побачити цвіль. Особливу увагу слід приділяти ікрі, що була розфасована більш ніж пів року тому.

Та головне правило - не купуйте червону ікру в інтернеті. У мережі цей продукт продають за заниженими цінами, але найчастіше "делікатес" виявляється просто желатиновими кульками, які пахнуть хімією.

Червона ікра горбуші і кети подорожчала на 20% у річному вимірі.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно обрати червону ікру, щоб не отруїтися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі