четвер, 08 листопада 2012 01:52

Податок на нерухомість почне діяти в столиці з нового року

Податок на нерухомість почне діяти в столиці з нового року
ФОТО: yak-prosto.com

В Києві податок на нерухомість встановлений на рівні 1-2,7% розміру мінімальної заробітної плати. Квартири площею до 120 кв.м. не оподатковуються.
З 1 січня 2013 року в Україні вводиться податок на нерухоме майно, нагадує Державна податкова служба в Києві, пише Дело.

Зокрема, для Києва за 1 кв. м житлової площі для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв. м, і житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв. м, податок складе 1% розміру мінімальної заробітної плати (на рік), встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Для квартир, житлова площа яких перевищує 240 кв. м, і житлових будинків, житлова площа яких перевищує 500 кв. м, податок встановлений у 2,7% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Квартири площею до 120 кв. м, житлові будинки площею до 250 кв. м, садовий або дачний будинок, об'єкт житлової нерухомості, що належить багатодітним сім'ям та прийомних сімей, в яких виховується троє і більше дітей, не оподатковуються.

Податок обчислюють органи державної податкової служби (з об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб) і до 1 липня звітного року надсилає платнику податків податкове повідомлення-рішення про суми податку, належної до сплати, та платіжні реквізити.

Фізичні особи сплачують податок протягом 60 днів з дня вручення їм податкового повідомлення – рішення. На 1 грудня цього року мінімальна зарплата становитиме 1134 грн. Якщо цей показник не зміниться, то, наприклад, податок на столичну квартиру житловою площею 200 кв. м становитиме 2268 грн в рік.

Нагадаємо, в травні цього року Верховна Рада продовжила мораторій на введення в дію податку на нерухоме майно до 1 січня 2013 року. Тоді голова комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Віталій Хомутинник пояснив, що продовження мораторію пов'язано з тим, що Кабінетом Міністрів до парламенту подано законопроект, в якому пропонується нова концепція податку на нерухомість.

Зараз ви читаєте новину «Податок на нерухомість почне діяти в столиці з нового року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі