неділя, 10 травня 2020 17:00
Сергій Дзех
Сергій Дзех
Журналіст, редактор

Бізнес на пенсії

– Ума не приложу, как ребенка в школу устроить. Медицинские документы сделать нереально, – каже Максим. Переїхав у Київ із Кременчука на Полтавщині три роки тому. Працює будівельником. Донька 6-річна Марія восени йтиме у перший клас. Має пройти медогляд. Під час карантину в поліклініках його не проводять.

– І вакцинувати дитину мають за віком. Наша педіатр зітхає: "Зараз це нереально. Прийдете після зняття обмежень", – говорить Максим. – Але у школах досі чітко не кажуть, чи подовжать строки прийому документів. Заспокоюють, що все зсунуть. Але коли й на скільки – мовчать. Директорка зі школи поряд взагалі заявила: "Візьмемо тих, хто після карантину в перші дні документи принесе". А де мені їх узяти? Тиждень треба на підготовку. Ще з роботи маю вибити папірець, що працюю в Києві. З дружиною панікуємо. Думаємо вернутися додому. Там зі школою і довідками легше буде. Бо є прописка.

Прошу сусіда Владислава розпитати в матері, чи справді зараз неможливо дітям пройти медогляд. Вона понад 35 років працювала педіатром у поліклініці, куди Максим водить дитину. Нещодавно вийшла на пенсію.

– Даси знайомому мій телефон. І 400 гривень хай готує. Все вирішимо, – дзвонить наступного дня. – Мати домовиться про довідку і вакцинацію. Вже не одному помогла. Грошей трохи підзаробила. Карантин допоміг їй запустити бізнес на пенсії

Зараз ви читаєте новину «Бізнес на пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі