пʼятниця, 28 жовтня 2022 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Зміна пріоритетів: аналітики США з'ясували, куди РФ планує спрямувати сили

Зміна пріоритетів: аналітики США з'ясували, куди РФ планує спрямувати сили
Ділянку фронту Сватове–Кремінна окупанти можуть зробити пріоритетом. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Військове командування Російської Федерації може зробити напрямок Сватове – Кремінна пріоритетним у війні в Україні, зокрема на Донбасі.

Наявність певного озброєння у росіян на цій ділянці фронту може свідчити про зміну пріоритетів, йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни ISW.

"Аналітики дослідили одне з відео окупантів, на якому вони стріляють із термобаричної реактивної системи залпового вогню ТОС-1 нібито по українських позиціях у напрямку траси Сватове – Кремінна", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: свіжі карти бойових дій на 28 жовтня

Також експерти допускають, що ТОС-1 перекинули, оскільки російським військам не вистачає артилерійських систем або боєприпасів, придатних для стандартних вогневих завдань на цьому напрямку.

"Окупанти дуже стурбовані загрозою оточення Кремінної. Сторонами підтверджені бої в Білогорівці, що вказує про ведення наступальної операції південніше Кремінної", – відзначають американські фахівці.

Російські окупанти намагаються утримати тимчасово захоплені території та зосереджують зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках. Водночас ворог не припиняє ведення наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Противник обстрілює позиції українських військ вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання позицій на окремих напрямках, зокрема, на лівому березі річки Дніпро на Херсонщині, активно веде повітряну розвідку.

Зараз ви читаєте новину «Зміна пріоритетів: аналітики США з'ясували, куди РФ планує спрямувати сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі