четвер, 30 червня 2022 11:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Жителів Павлівки змогли евакуювати після чотирьох місяців окупації
6

На Донеччині жителям звільненої Павлівки доставили гуманітарну допомогу після чотирьох місяців окупації.

Українські воїни звільнили населений пункт 23 червня, повідомляє пресслужба поліції Донеччини. Того ж дня поліцейські побували в селі та надали людям допомогу.

"Спалену бронетехніку та розбиті будинки залишила Росія після місяців окупації. Із трьох тисяч мешканців залишилося близько трьохсот. Більшість часу люди провели у підвалах, вийти боялися. Біля будинків стояли ворожі бойові машини, по домівках ходили окупанти. Для кожного, хто лишається на лінії фронту, привезли продукти та необхідні речі", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни накрили Донеччину "Градами", "Ураганами" і авіацією: є жертви

Люди нарешті вийшли на вулиці та отримали можливість евакуюватися. За допомогою поліції вивезли 79 мешканців, зокрема чотирьох дітей.

Поліцейські доставили жителям Павлівки гуманітарну допомогу
Фото: t.me/don_gunp
Поліцейські доставили жителям Павлівки гуманітарну допомогу
Поліцейські доставили жителям Павлівки гуманітарну допомогу
Поліцейські доставили жителям Павлівки гуманітарну допомогу
Поліцейські доставили жителям Павлівки гуманітарну допомогу

"А для однієї з найменших жительок припасли особливий пакунок із шоколадками. Так поліцейські привітали дівчинку із п'ятиріччям. Дитина, що пережила жахи окупації, досі налякана та змушена зустрічати свій день народження без друзів і святкового торту", – додали у поліції області.

На Бахмутському напрямку українські воїни зупинили наступ та завдали окупантам значних втрат в районах населених пунктів Клинове і Новолуганське. Відбили штурм у напрямку Вуглегірської ТЕС. В обох випадках ворог відійшов.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому противник обстрілював райони Водяного, Авдіївки, Мар'їнки, Вугледара, Полтавки, Новоукраїнського, Новосілки та Оріхова. Завдав авіаційних ударів по наших позиціях поблизу Авдіївки та Щербаків. Намагався вести штурмові дії у районі Павлівки. Успіху не мав. Відійшов.

На Краматорському напрямку ворог активних бойових дій не вів. Обстрілював наші позиції з артилерії.

Зараз ви читаєте новину «Жителів Павлівки змогли евакуювати після чотирьох місяців окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі