понеділок, 01 липня 2019 10:41

Зеленський зробив заяву про розведення сил у Станиці Луганській

Зеленський зробив заяву про розведення сил у Станиці Луганській
За словами Зеленського, розведення сил дає надію на початок завершення війни. ФОТО: rbc.ua

Президент України Володимир Зеленський назвав розведення сил у Станиці Луганській першим кроком на шляху до повного припинення вогню в зоні ООС.

Про це глава держави заявив у відеозверненні, яке опублікував у Facebook.

"У Станиці Луганській відбулося розведення військ із обох сторін. І це зафіксувала й підтвердила Моніторингова місія ОБСЄ. Я вас всіх вітаю, це перший крок до сталого припинення вогню по всій лінії розмежування, який відбувся завдяки розблокуванню Мінського процесу", — відзначив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У зоні проведення ООС масштабна пожежа: не виключається диверсія

За словами Зеленського, підтвердити всім, що сторони виконують свої зобов'язання, може лише час і конкретні кроки. Однак "крихка надія" на завершення війни вже є.

"Я тільки хочу попросити вас всіх не піддаватись на паніку й провокації та надати можливість нашим воїнам, армії та дипломатам виконувати свою потужну й дуже складну роботу. Будь ласка, давайте зберігати спокій, жодної зради немає, перемоги, на жаль, поки що теж, але це, мені здається, перший наш невеличкий реальний успіх", — зазначив Зеленський.

Окупаційні війська Росії відійшли від пішохідного мосту біля Станиці Луганської. На цьому завершили перший етап розведення військ. Другим етапом є розмінування прилеглих до Станиці територій. Необхідно це для того, щоб захистити цивільне населення.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зробив заяву про розведення сил у Станиці Луганській». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі