середа, 15 березня 2023 13:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Запеклі бої точаться на декількох напрямках: свіжа карта війни в Україні

Російські війська продовжують наступальні дії на сході України.

Українські сили відбивають атаки противника та тримають оборону. Про це свідчить карта бойових дій на 15 березня, яку оприлюднило міноборони Великої Британії у Twitter.

Судячи з карти розвідки країни, війська РФ продовжують наступати на Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Там точаться запеклі бої.

Сили ворога також намагаються прорвати оборону українських військ у районі Кремінної та Лиману.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ досягли певних успіхів в районі Бахмута – Маляр

Найскладніша ситуація у районі Бахмута. Росіяни не полишають спроб захопити місто та часто переходять до ближнього протистояння.

На інших ділянках фронту активних бойових дій не фіксують. Водночас противник продовжує завдавати ударів по мирних населених пунктах вздовж лінії фронту, зокрема на Запорізькому та Херсонському. Там загарбники обороняються.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Британська розвідка показала ситуацію на фронті
Британська розвідка показала ситуацію на фронті

На Бахмутському напрямку ворог не полишає спроб захопити Бахмут, де тривають постійні позиційні бої. Водночас наші захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Ягідне, Хромове та Оріхово-Василівка, повідомив Генштаб ЗСУ вранці 15 березня.

Основною метою росіян на фронті залишаються спроби виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Для цього ворог зосереджував зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Минулої доби ЗСУ відбили понад 90 атак на цих напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Запеклі бої точаться на декількох напрямках: свіжа карта війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі