середа, 11 січня 2023 14:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Запеклі бої та максимальні втрати ворога: як змінилася ситуація в Соледарі

Запеклі бої та максимальні втрати ворога: як змінилася ситуація в Соледарі
ЗСУ ведуть безперервні бої за Соледар. Фото: facebook.com/93OMBr

У місті Соледар Донецької області тривають запеклі бої, але ситуація під контролем ЗСУ.

Захисники намагаються завдати втрат ворогу, повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

"Ворог зробив цілу інформаційну операцію, щоб показати, що вони вже захопили Соледар. Це не відповідає дійсності. Там складна обстановка, але ситуація на контролі ЗСУ", – зазначив Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Захоплення" Соледара та Пригожин у шахтах: ЗСУ спростували брехні окупантів

За його словами, зараз обговорюють максимально ефективні бойові рішення, які дозволять стабілізувати ситуацію і завдати більшої шкоди ворогу з мінімальними втратами для наших військ.

У Соледарі Донецької області залишаються 523 мирних жителі. Здебільшого це люди старші 50 років. Евакуювати їх з міста зараз неможливо через інтенсивні бойові дії, повідомив керівник обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

За його словами, всі, хто хотів виїхати із Соледара до початку найзапекліших боїв, мали таку можливість. Втім, дехто з цивільних вирішив покинути місто саме зараз.

Зараз ви читаєте новину «Запеклі бої та максимальні втрати ворога: як змінилася ситуація в Соледарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі