четвер, 02 лютого 2023 10:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Захарова розродилася новою брехнею про Україну та полк "Азов"

Захарова розродилася новою брехнею про Україну та полк "Азов"
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 2 лютого.

Прессекретарка міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова поширила чергову дезінформацію, коментуючи рішення компанії Meta щодо виключення полку "Азов" зі списку небезпечних організацій, повідомила у четвер пресслужба ЦПД в Telegram.

"Неонацизм – потворна ідеологія, що використовується Києвом та Заходом для виправдання злочинів в Україні. Але здійснені "азовцями" звірства, включаючи розправи над мирним населенням, задокументовані", – заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проросійська політикиня Ле Пен "розганяє" новий фейк щодо війни в Україні

Луганський колаборант Родіон Мірошник заявив про примарність перспектив "бразильського формату" щодо врегулювання ситуації в Україні. Це – маніпуляція, попереджає РНБО.

"Українська влада, зокрема президент Володимир Зеленський, все одно не може бути суб'єктом переговорів", – сказав він.

Дезінформацію поширив також член-кореспондент Російської академії ракетних та артилерійських наук Василь Кікнадзе:

"Національний історичний дискурс в Україні є штучним. Більше того, він відповідає інтересам інших держав, народів, транснаціональних вигодонабувачів та продажних українських еліт".

Раніше прессекретарка міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова поширила чергову дезінформацію про безпеку в Європі.

Зараз ви читаєте новину «Захарова розродилася новою брехнею про Україну та полк "Азов"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі