субота, 02 липня 2022 10:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники вже "анонсували" підрив будинків у Маріуполі – тіла викидатимуть зі сміттям

Загарбники вже "анонсували" підрив будинків у Маріуполі – тіла викидатимуть зі сміттям
Росіяни збираються підривати будинки в Маріуполі. Фото: t.me/andriyshTime

Російські загарбники вже не дістають тіла вбитих містян з-під завалів зруйнованих будинків.

Тепер окупаційна влада безслідно знищуватиме їх разом із будівельним сміттям. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко під час національного телемарафону 2 липня, передає "24 канал".

За його словами, зараз перевіряють, що відбувається поруч зі зруйнованими будинками: чи ексгумували тіла, чи дістали з-під завалів, чи переховали. Андрющенко наголосив, що насамперед звертають увагу на ті будівлі, які знаходяться там, де триває розбір завалів.

"Насправді ніхто нікого не дістає з-під завалів зі зрозумілих причин. Бо, приміром, на Київській вулиці люди знаходяться з кінця лютого. Це Лівобережний район – те, що було під атакою з перших днів війни. Тому просто розбирають, виносять тіла разом з завалами", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слов'янськ накрили касетними снарядами і РСЗВ, є загиблі – мер

Радник мера Маріуполя наголосив: з анонсів росіян зрозуміло, що зараз вони почнуть підривати зруйновані будинки. Усі тіла викидатимуть разом із будівельним сміттям.

Андрющенко переконаний, що таке рішення навряд пов'язане з бажанням приховати військовий злочин. Адже весь Маріуполь сьогодні є "великим свідченням звірств росіян". Окупаційна влада має іншу мету: створити великий "медійний продукт внутрішнього споживання" – насамперед для росіян та українців, які перебувають на тимчасово захоплених територіях.

Розбомблене російськими окупантами місто Маріуполь на Донеччині перебуває у руїнах. Мешканці міста проходять від 20 км через постійний пошук води, їжі, дров, електрики. А в 33-градусну спеку чергують біля вогнища, аби воно не згасло. А "на душ-знущання відведено лише 10 хвилин на людину". У місті сморід, мухи, щури й окупанти.

У Маріуполі залишаються приблизно 150–170 тис. людей. Мешканці п'ють воду з каналізації. У місті поширюється холера.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники вже "анонсували" підрив будинків у Маріуполі – тіла викидатимуть зі сміттям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі