четвер, 25 червня 2020 16:19

Жадан став ведучим прифронтового радіо

Жадан став ведучим прифронтового радіо
Сергій Жадан став ведучим радіо "Тризуб FM". Фото: скриншот із відео

Відомий український письменник, поет і музикант, культурний діяч Сергій Жадан став радіоведучим волонтерського радіо "Тризуб FM".

Як пише "Вчасно", другий тиждень поспіль Жадан веде прямі ефіри з радіостудії у прифронтовій Карлівці неподалік від окупованого Донецька.

Роботу радіостанції забезпечують лікарі-волонтери невеличкої місцевої стоматології, які приїхали в Донецьку область лікувати українських військових.

На "Тризубі FM" чи не єдиному радіомайданчику поблизу фронту в прямому ефірі проводяться дискусії з відомими українськими діячами, волонтерами, військовими та жителями прифронтового Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вкладає мільйони в пропаганду на окупованих територіях України

За словами творця волонтерського радіо Ігоря Ященка, радіус покриття 30−40 км, тобто прифронтова зона та окупований Донецьк покриваються.

"Місяць назад ми охоплювали більше, десь 50−60 км, але наші ідеологічні вороги поставили на нашу хвилю радіо "Шансон" і користуються цим, коли в нас бувають технічні складнощі. Глушать, бо українське радіо — це для них небезпека, це їх дратує, а нас, навпаки, мотивує розвиватися", — наголосив Ігор.

Жадан розповів, що в ефірі "Тризуба" говорять про політику, культуру, освіту.

"...Про філософські речі, пов`язані з ідентичністю та національною ідеєю. Говоримо про проблеми армії, загалом про те, про що говоримо і поза ефірами. Ми побачили, що така наша діяльність має великий попит серед слухачів. За цим стоїть страшенна нестача нормального культурного контенту в українському радіо і телеефірі. Відповідно, людям бракує нормальної української музики та нормальних розмов людей, які не займаються хайпом і не відпрацьовують гроші олігархів, а справді переймаються якоюсь справою та намагаються цим поділитися", — сказав він.

Почути "Тризуб FM" можна на хвилі 98,0, а спостерігати за прямим ефірами можна на сторінці радіо у ФБ.

ЗНО в Україні складатимуть понад 1,5 тис. абітурієнтів з окупованих районів Донецької та Луганської областей й анексованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «Жадан став ведучим прифронтового радіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі