четвер, 23 липня 2020 12:37

Заборона на дрони та розвідку: в ОБСЄ назвали деталі перемир'я на Донбасі

Заборона на дрони та розвідку: в ОБСЄ назвали деталі перемир'я на Донбасі
Хайді Клум назвала деталі угоди про повне припинення вогню на Донбасі. Фото: pixabay.com

В ОБСЄ озвучили подробиці угоди про припинення вогню на Донбасі, досягнуті під час переговорів Тристоронньої контактної групи.

Про заходи, які застосовуватимуть для посилення режиму припинення вогню на Донбасі, розповіла спецпредставник голови ОБСЄ в Україні та ТКГ посол Хайді Грау в підсумковій заяві.

За словами політикині, для посилення режиму припинення вогню з 00:00 27 липня буде введена:

— заборона на наступальні та розвідувально-диверсійні дії та на використання будь-яких видів літальних апаратів сторін;

— заборона на застосування вогню, зокрема снайперського;

— заборона на розміщення важкого озброєння в населених пунктах та їхніх околицях, насамперед — на об'єктах цивільної інфраструктури: школах, дитячих садках, лікарнях і приміщеннях, відкритих для громадськості;

— ефективне застосування дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню та повідомлення про них координатора ТКГ;

— створення і залучення координаційного механізму з реагування на порушення режиму припинення вогню за сприяння СЦКК;

— вогонь у відповідь у разі наступальних дій, зокрема під час спроб змінити позиційне розміщення військ допускається за наказом відповідного керівництва ЗСУ чи збройних формувань ОРДЛО після безуспішної спроби використовувати вищезгаданий координаційний механізм. ТКГ обов'язково повідомляється про ці накази, такі заходи не можуть бути повністю або частково дезавуйовані ніякими іншими наказами, в тому числі секретними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тристороння контактна група домовилася про перемир'я на Донбасі

Сприяти та надавати підтримку сторонам у виконанні цих заходів буде СММ ОБСЄ.

Хайді Грау висловила сподівання, що вищезазначені заходи принесуть довгоочікувану тишу в зону конфлікту та спокій місцевим жителям.

Раніше стало відомо, що учасники робочої групи з гуманітарних питань ТКГ підтвердили готовність одночасно відкрити 2 нових контрольних пункти в'їзду-виїзду на лінії зіткнення сторін - у Золотому та Щасті на Луганщині.

Зараз ви читаєте новину «Заборона на дрони та розвідку: в ОБСЄ назвали деталі перемир'я на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі