середа, 01 травня 2019 13:01

За російські паспорти у ДНР і ЛНР хочуть забирати українське громадянство

За російські паспорти у ДНР і ЛНР хочуть забирати українське громадянство
Громадянин України не можу мати два громадянства. Фото: ukranews.com

Людей у ДНР і ЛНР, які отримають паспорт Росії, треба позбавляти громадянства України.

Про це заявив заступник міністра із питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак у коментарі 5 каналу.

На його думку, такі дії спрямовані на дестабілізацію ситуацію на Донбасі й легалізації бойовиків. Крім того, у майбутньому Путін матиме підстави заявити, що захищає на сході України своїх громадян. Таким чином зможуть уникнути відповідальності працівники окупаційної адміністрації так званих ДНР і ЛНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль підготував Зеленському крижаний душ

Жителі окупованих територій, які вже мають змогу отримати російські паспорти в двох центрах у Ростовській області, на думку Гримчака, ризикують позбутися громадянства України.

"Конституція України говорить, що українець може мати тільки одне громадянство – України. Тому ті люди, які будуть отримувати або отримують вже громадянство Російської Федерації, можуть втратити громадянство України, і, я думаю, що так треба буде робити – анулювати паспорти України, паспорти закордонні, внутрішні тощо", – переконаний Гримчак.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок видачі російських паспортів жителям окупованих територій України Донецької та Луганської областей України.

Зараз ви читаєте новину «За російські паспорти у ДНР і ЛНР хочуть забирати українське громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі