неділя, 29 грудня 2019 18:31

За рік ситуація на фронті не змінилася

За рік ситуація на фронті не змінилася
Розведення не деморалізує війська, бо є завданням. Фото: UA|TV

За рік ситуація на лінії фронту не змінилася, бо Росія не бажає її змінювати.

"Росіяни зберігають наміри щодо руйнації України, бо військовий конфлікт на Донбасі для Путіна є інструментом впливу на нашу владу та міжнародне співтовариство", - каже військовий аналітик Михайло Самусь заступник директора в міжнародних питаннях Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння в коментарі Gazeta.ua.

"Володимир Зеленський здійснив кроки щодо спроб переконфігурації і перегляду можливостей врегулювання цього конфлікту. Він дійсно намагається створити якісь нові умови, пройтися ще раз по Мінським домовленностям, можливо модернізувати чи змінити. Але при цьому ми бачимо, що РФ не налаштована на зміни і продовжує дотримуватися підходів, які її влаштовують. В Мінських домовленностях зафіксовані ті підходи, які влаштовують РФ. В принципі в Кремля немає сенсу змінювати щось", - каже він.

Керівництво Генштабу та Міноборони продовжують ті реформи, які запровадили під час президенства Петра Порошенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через проблеми з мозком у Росії помер бойовик ДНР

"Вони діють в рамках реалізації Закону про національну безпеку, в якому визначили напрямки реформування. Активізувалася законодавча робота, наприклад закон про оборонні закупівлі, які знаходяться на фінішній прямій має покращити ситуацію", - говорить він.

Розведення, на думку експерта, не може деморалізувати українські війська, через те, що є завданням.

"Тут головне організувати. Це ж не відступ, а формування системи оборони, яка передбачає збільшену відстань між воюючими сторонами. Інша справа – як це представлять в інформаційному просторі. Як це представлено лідерами думок, а це вже впливає на всіх. Але при правильному плануванні психологічного клімату командирами, це не повинно впливати на боєготовність та боєздатність", - каже він.

Щоб завоювати довіру військових Володимир Зеленський має бути відкритим та чесним.

"Має прагнути не тільки "перестати стріляти", а намагатись врегулювати військовий конфлікт нашою перемогою. Солдати не повинні думати, чи вважати, що верховний головнокомандувач діє на шкоду нашій державі і людям", - каже він.

Обмін отримуваними особами між Україною та найманцями РФ на Донбасі завершився.

Про це йдеться в повідомленні Офісу Президента.

"Взаємне звільнення утримуваних осіб завершилося. 76 наших - у безпеці на підконтрольній Україні території. Подробиці згодом", - йдеться в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «За рік ситуація на фронті не змінилася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі