середа, 23 травня 2018 14:36

"З дитинства захоплювався футболом" - з'явилися подробиці про загиблих на Донбасі бійців
7

 Молодший сержант 30-річний Андрій Маслов загинув вранці 21 травня в бою з диверсійною групою бойовиків
Фото: Facebook
31-річний Куцмай Вячеслав загинув вранці 21 травня в бою з диверсійною групою бойовиків
 Молодший сержант 30-річний Маслов Андрій та солдат 31-річний Куцмай Вячеслав загинули вранці 21 травня в бою з диверсійною групою бойовиків
 Молодший сержант 30-річний Маслов Андрій та солдат 31-річний Куцмай Вячеслав загинули загинули вранці 21 травня в бою з диверсійною групою бойовиків
31-річний Куцмай Вячеслав загинув вранці 21 травня в бою з диверсійною групою бойовиків

Стали відомі подробиці про загиблих у бою з диверсантами ДНР українських бійців Андрія Маслова та В'ячеслава Куцмая.

Про загиблих військовиків у Facebook написала волонтер Юлія Толмачова.

Молодший сержант 30-річний Андрій Вікторович Маслов з позивним "Футболіст" був командиром протидиверсійної групи у складі 24-ї механізованої бригади ЗСУ імені короля Данила. Бороданю-спортсмену саме в день загибелі виповнився 31 рік. Він з Харківщини. Позивний отримав завдяки захопленню футболом. Починав війну в батальйоні спецпризначення Нацгвардії "Донбас". У жовтні 2016-го із побратимами перейшов до складу 16-го окремого мотопіхотного батальйону 58-ї бригади, брав участь у блокаді торгівлі з ОРДЛО.

Надалі служив у розвідвзводі в 72-й механізованій бригаді, а після її виведення на ротацію — у 24-й бригаді. Маслов очолив розвідвзвод після загибелі у квітні під Зайцевим фактичного командира підрозділу прапорщика Володимира Майбороди, також екс-"донбасівця". У загиблого залишились батьки.

Автор: Facebook
  Солдат 31-річний В'ячеслав Куцмай  та молодший сержант 30-річний Андрій Маслов
Солдат 31-річний В'ячеслав Куцмай та молодший сержант 30-річний Андрій Маслов

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тіло пролежало два тижні у винайманій квартирі" - помер десантник "Док"

Солдат 31-річний Куцмай Вячеслав Васильович з позивним "Цинк" народився в Києві. Військовослужбовець того ж взводу розвідки 24-ї омбр. Навчався на юридичному факультеті Київського національного економічного університету. Із 2014 року також служив у батальйоні спецпризначення НГУ "Донбас". Пройшов бої за Іловайськ. Потрапив у полон і був звільнений під час великого обміну в грудні 2014-го.

Влітку 2017 року, під час служби в лавах 72-ї механізованої бригади, Слава Куцмай був поранений в районі шахти "Бутівка" внаслідок розриву 120-ї міни: осколок важко травмував руку.

Куцмай і Маслов загинули вранці 21 травня в бою з диверсійною групою бойовиків ДНР в урочищі Чигарі, на південній околиці звільненого селища Південне (кол. Ленінське) в Донецькій області.

Зараз ви читаєте новину «"З дитинства захоплювався футболом" - з'явилися подробиці про загиблих на Донбасі бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі