вівторок, 11 липня 2023 07:09

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ за п'ять тижнів звільнили стільки території, скільки РФ захопила за пів року

ЗСУ за п'ять тижнів звільнили стільки території, скільки РФ захопила за пів року
ISW підрахував, скільки територій звільнили ЗСУ за п'ять тижнів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За п'ять тижнів Збройні сили України звільнили майже стільки ж території, скільки російська армія захопила за шість місяців.

Українські військові в ході контрнаступу з початку літа і станом на зараз деокупували стільки ж території, скільки російські війська захопили за пів року. Такі підрахунки навели аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"10 липня Сили оборони мають вогневий контроль над Бахмутом і російськими наземними лініями зв'язку навколо міста. ЗСУ вчора провели контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту", – ідеться у свіжому звіті.

ЗСУ продовжували наступальні дії на: Бахмутському, Бердянському (захід Донецької – східна Запорізька області) та Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямках.

З початку українського контрнаступу 4 червня, за підрахунками ISW, зробленими на основі власних даних контролю місцевості, українські війська відвоювали приблизно 253 кв. км території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не тільки зеків. РФ відправляє на фронт волоцюг і наркоманів

Також Генштаб ЗСУ поінформував, що наші війська просунулися до 1 км на Бердянському та Мелітопольському напрямках, а з початку контрнаступних операцій тут – на 8,6 км.

Аналітики ISW подають свої власні дані про звільнені землі, щоб порівняти досягнення РФ та України. Аналітики взяли за основу принцип "яблука до яблук".

"Українські дані відрізняються від даних ISW через різні підходи до підрахунків. Із 1 січня російські війська захопили загалом 282 квадратних кілометри на всій території бойових дій. За останній тиждень бійці звільнили 4 квадратні кілометри території на Бахмутському напрямку, а всього з початку контрнаступних операцій на цій ділянці фронту (ймовірно, з початку червня) – 24 квадратні кілометри", – уточнюють експерти.

Розпочалася 503-тя доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Росія продовжує вести загарбницьку війну. Не зважаючи на значні втрати, не відмовляється від планів щодо повної окупації нашої території.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ за п'ять тижнів звільнили стільки території, скільки РФ захопила за пів року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі