неділя, 29 жовтня 2023 08:06

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ ліквідували понад пів тисячі окупантів за добу

Загальні бойові втрати Росії на ранок 29 жовтня становлять понад 299 080 окупантів.

За минулу добу українські військові ліквідували ще понад 660 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Дані уточнюють", - йдеться у повідомленні.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Міноборони озвучили втрати РФ біля Авдіївки

Загалом за час повномасштабної війни знищено російських:

танків - 5175 (+8) од,

бойових броньованих машин - 9758 (+9) од,

артилерійських систем - 7188 (+8) од,

РСЗВ - 834 (+0) од,

засобів ППО - 558 (+0) од,

літаків - 320 (+0) од,

гелікоптерів - 324 (+0) од,

БПЛА оперативно-тактичного рівня - 5399 (+0),

кораблів та катерів - 20 (+0) од,

підводних човнів - 1 (+0) од,

автомобільної техніки та автоцистерн - 9532 (+8) од,

спеціальної техніки - 1012 (+1) од.

Розпочалася 613-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовуючи тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по цивільних об'єктах.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 70 бойових зіткнень. На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили атаки противника в районі Хромового Донецької області. Також ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення біля Кліщіївки та Андріївки. Тут наші захисники відбили понад 10 атак противника. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку агресор не полишає спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Кераміка, Новокалинового, Степового, Авдіївки, Тоненького, Опитного Донецької області, де силами оборони відбито понад 15 атак ворога.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ ліквідували понад пів тисячі окупантів за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі