вівторок, 05 березня 2024 08:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог тисне на сході - аналітики ISW показали свіжі карти війни
10

Війська ворога намагаються перерізати логістичні шляхи Збройних сил України біля Бахмута. Підрозділ армії РФ просунувся до центру Новомихайлівки (на південний захід від Донецька).

На фронті на Луганщині 4 березня тривали обмежені позиційні бої вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). Водночас підтверджених змін на лінії фронту у цьому районі не було.

Українські та російські джерела повідомили про продовження бойових дій: на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки; на південний схід від Куп'янська в районі Табаївки; на захід від Кремінної в районі Тернів; на південь від Кремінної в районі Білогорівки та Верхньокам'янського.

Російські окупанти тим часом намагаються перерізати лінії матеріально-технічного забезпечення ЗСУ, що проходять до Іванівського з півночі. Російська армія нещодавно просунулася на захід від Бахмута на тлі позиційних боїв. 3 березня російські війська просунулися до центру Іванівського (на захід від Бахмута). У західному Іванівському продовжуються бойові дії.

Війська РФ намагаються перерізати логістичні шляхи ЗСУ
Фото: understandingwar.org
Війська РФ намагаються перерізати логістичні шляхи ЗСУ
Війська РФ намагаються перерізати логістичні шляхи ЗСУ
Війська РФ намагаються перерізати логістичні шляхи ЗСУ
Війська РФ намагаються перерізати логістичні шляхи ЗСУ

Позиційні бої продовжуються: на північний захід від Бахмута в районі Богданівки; на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки; на південь від Бахмута в районі Нью-Йорка та Новоселівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нестача артилерії змушує ЗСУ ризикувати танками Abrams - Forbes

Російські окупанти просунулися на захід від Авдіївки на тлі боїв у цьому районі 4 березня. Відео з геолокацією, опубліковане 4 березня, показує, що російські війська просувалися на південь від Орлівки (на захід від Авдіївки) біля дороги Орлівка-Тоненьке (на захід від Авдіївки).

Позиційні бої тривали: на захід від Авдіївки в районі Бердичів, Орлівки та Тоненького; на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського та Невельського.

Російська армія нещодавно просунулася на південний захід від Донецька на тлі позиційних боїв, що продовжуються, на захід і південний захід від міста 4 березня. Підрозділ російських військ просунувся до центральної Новомихайлівки (на південний захід від Донецька).

Водночас ЗСУ утримують позиції лише у західній Новомихайлівці. Бойові дії у цьому районі продовжуються.

Позиційні бої точилися: на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки; на південний захід від Донецька у районі Побєди.

На заході Донецької області та в районі кордону Донецької та Запорізької областей 4 березня підтверджених змін лінії фронту не було.

Бої продовжуються: у західній частині Донецької області в районі Водяного (на північний схід від Вугледару); у районі кордону Донецької та Запорізької областей у районі Пречистівки (на південний схід від Великої Новосілки) та Урожайного (на південь від Великої Новосілки).

Позиційні бої тривали на заході Запорізької області 4 березня, але підтверджених змін на лінії фронту у цьому районі не було.

Тривали битви й поблизу Роботиного та Вербового (на схід від Роботиного). 4 березня росіяни безуспішно атакували на лівому березі Херсонської області поблизу Кринок.

Бойові втрати російських окупантів на ранок 5 березня склали 419 020 осіб. Протягом минулої доби знищено та поранено ще 1070 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загальні бойові втрати російських окупантів на ранок 4 березня складали 417 950 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Ворог тисне на сході - аналітики ISW показали свіжі карти війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі