субота, 11 червня 2022 11:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворожі "Гради", "Торнадо" й "Урагани" накрили Донеччину: є жертви
10

За добу росіяни обстріляли 13 населених пунктів Донеччини. Зафіксували щонайменше 16 ворожих обстрілів.

Є поранені та загиблі серед мирного населення, повідомляє пресслужба Нацполіції.

"Зафіксували 30 пошкоджень цивільних об'єктів. Також руйнувань зазнала інфраструктура. Упродовж минулої доби російські війська вдарили по Авдіївці, Залізному, Миколаївці, Новомиколаївці, Високоіванівці, Черкаському, Першотравневому, Сухій Балці, Птичому, Карпівці, Горняку, Нетайловому та Новобахмутівці", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас триває: останні новини з передової

За добу росіяни нанесли по Донеччині 16 ударів
Фото: t.me/UA_National_Police
За добу росіяни нанесли по Донеччині 16 ударів
За добу росіяни нанесли по Донеччині 16 ударів
За добу росіяни нанесли по Донеччині 16 ударів
За добу росіяни нанесли по Донеччині 16 ударів

Руйнувань зазнали 14 житлових будинків, лінії електропередач, трансформаторні підстанції, лісовий масив та гаражі. Ворог обстрілював мирне населення з танків, стрілецької зброї, важкої артилерії, мінометів, ракет і реактивних систем залпового вогню "Ураган", "Град", "Торнадо".

Поліцейські задокументували воєнні злочини Російської Федерації. Відкрито кримінальні провадження за порушення законів і звичаїв війни.

Російські загарбники обмежені вузькими фронтами та переважно залишаються прив'язаними до доріг. 10 червня окупанти продовжили наземний штурм Сіверськодонецька на Луганщині, однак досі не змогли взяти місто під повний контроль.

На Лиманському напрямку ворог проводить перегрупування військ та поповнює запаси боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів з метою підготовки наступу на Слов'янськ та Сіверськ. На Сіверськодонецькому напрямку ворог веде наступ у напрямку Новотошківське – Оріхове. Має частковий успіх, закріплюється на північній околиці населеного пункту Оріхове.

Зараз ви читаєте новину «Ворожі "Гради", "Торнадо" й "Урагани" накрили Донеччину: є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі