пʼятниця, 10 лютого 2023 07:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог рахує втрати: повідомили гарні новини зі східного фронту

Ворог рахує втрати: повідомили гарні новини зі східного фронту
Сили протиповітряної оборони за добу збили три безпілотника противника. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Гряниківка і Масютівка Харківської області; Стельмахівка і Діброва – Луганської, а також Федорівка, Красна Гора, Бахмут, Іванівське, Авдіївка, Красногорівка, Парасковіївка і Пречистівка на Донеччині.

Авіація Зьройних сил України протягом минулої доби завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Сили оборони завдали також чотирьох ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів, повідомив Генеральний штаб ЗСУ вранці 10 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "закобзонили" понад 135 тисяч окупантів: оновили втрати росіян в Україні

"Сили протиповітряної оборони за добу збили три безпілотника противника: два типу "Орлан-10" та один "Оріон", – сказано у зведені.

Підрозділи ракетних військ і артилерії водночас уразили два пункти управління ворога, п'ять районів зосередження живої сили, склад боєприпасів та позицію ППО противника.

Військове командування Російської Федерації поспішає розпочати новий "великий наступ" для захоплення Донецької області, не маючи достатньої бойової потужності. Кремль ставить армії РФ нереалістичні терміни для цього.

Москва намагалася розпочати велику наступальну операцію з початку січня 2023 року, але зуміла здобути лише кілька сотень метрів території на тиждень. Такі повільні темпи пояснюються нестачею боєприпасів у Росії і браком маневрених підрозділів, необхідних для успішного та швидкого наступу.

Зараз ви читаєте новину «Ворог рахує втрати: повідомили гарні новини зі східного фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі