понеділок, 27 червня 2022 19:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог намагається оточити Лисичанськ і наступати на Слов'янськ: деталі

Ворог намагається оточити Лисичанськ і наступати на Слов'янськ: деталі
Російські загарбники намагаються наступати на Донбасі. Фото: eastnews.ua

Ворог наступав у напрямку Вовчоярівка – Верхньокам'янка в Попаснянському районі Луганської області. Має частковий успіх, закріплюється південніше Лисичанського нафтопереробного заводу.

Для відволікання бійців ЗСУ наступав на напрямку Підлісне – Лисичанськ. Успіху не мав, відійшов. Про це йдеться в повідомленні Генштабу.

Російські окупанти намагаються створити сприятливі умови для наступу на Барвінкове Харківської області й Слов'янськ Донецької області.

Намагалися захопити Мазанівку Донецької області. Наступали з Довгенького. Загарбникам дали відсіч. Вони з утратами відійшли.

Окупанти намагаються оточити українські війська в районі Лисичанська. Прагне блокувати місто з півдня та південного заходу. На Краматорському напрямку ворог активних дій не вів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог хоче захопити Слов'янськ та атакувати Харків - Зеленський

Обстріляли з мінометів і ствольної артилерії околиці Лисичанська, Верхньокам'янки й Соледара.

На Бахмутському напрямку окупанти обстрілюють околиці населених пунктів Берестове, Клинове, Бахмут, Вершина й Травневе.

ЗСУ не дозволили росіянам вести розвідку боєм в районі Берестова й наступати в напрямку Мідна Руда – Клинове. Окупанти відійшли.

Ворог має частковий успіх на напрямку Роти – Вершина, намагається закріпитися на перехресті автотраси Е-40.

В ніч на 27 червня російські окупанти відкрили вогонь по Слов'янську Донецької області. Через обстріли постраждали декілька будинків. Також пошкоджена лінія електропередачі, тому деякі мікрорайони залишилися без світла.

Зараз ви читаєте новину «Ворог намагається оточити Лисичанськ і наступати на Слов'янськ: деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі