четвер, 16 лютого 2023 16:52

Волонтери "Справи громад" збирають гроші на мобільні лазні для бригади ДШВ: бонусом донаторам є мультик від Філа
4

Фото: facebook.com/yuri.biriukov

Волонтери ГО "Справа громад" оголосили цільовий збір коштів на мобільні лазні для 77-ї бригади Десантно-штурмових військ. Бонусом для потенційних донаторів є мультик від Філа про те, як наші десатники забезпечують роботою мобільні крематорії росіян.

"77 бригаду ДШВ створювали минулого року, у вогні та війні. Набирали бійців, озброювали та навчали, якось намагалися забезпечити технікою. З останнім пунктом зовсім погано вийшло, так. Ми з вами поставили в 77 ОАеМБР багато всього. Це десятки генераторів, це сотня буржуйок, багато сотень цифрових радіостанцій та ретранслятори. Ми забезпечили штаб бригади великими генераторами, ми вже передали їм перші п'ять вантажівок Leyland DAF", – пише волонтер Юрій Бірюков.

"А тепер про лазні. Нам потрібно зібрати 1 653 477 гривень, рівно цю суму – і ВСЯ бригада буде забезпечена можливістю приймати гарячий душ у польових умовах. У будь-якому місці, у будь-який час, у будь-яку пору року. Це не один батальйон, це не половина бригади. Це кошторис виготовлення шести комплексів, що повністю покриє потребу всієї бригади. Ну, кошторис рівно вдвічі більший, але половину, традиційно ж, оплачує Петро Порошенко", – нагадав Бірюков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хліб нескореного міста: Порошенко привіз на блокпост у Херсоні волонтерські паляниці

"Дуже і дуже примітивна математика, без розкриття точних цифр, але дає загальне уявлення – 500 гривень вашого доната – і один боєць бригади зможе приймати гарячий душ і прати форму, 1000 гривень – два бійця… ну, і так далі. Але навіть 20 чи 100 гривень, навіть 5 чи 10 доларів – це все допоможе!" – пояснюють у "Справі громад".

За пів року після початку широкомасштабного вторгнення російської армії Фонд Порошенка, компанія "Рошен" та волонтери ГО "Справа Громад" передали у ЗСУ допомогу на суму майже 46 млн доларів США. За ці кошти були придбані тисячі бронежилетів та кевларових шоломів, зброя, сотні автомобілів на потреби фронту, серед них бронемашини, вантажівки та пікапи, тепловізори, сотні дронів, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, військовий одяг, турнікети, натовські аптечки, системи очистки води, матеріали для будівництва.

Зараз ви читаєте новину «Волонтери "Справи громад" збирають гроші на мобільні лазні для бригади ДШВ: бонусом донаторам є мультик від Філа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі