вівторок, 24 липня 2018 16:58

Волкер повідомив про хід перемовин щодо миротворців для Донбасу

Волкер повідомив про хід перемовин щодо миротворців для Донбасу
Місія ООН не може зайти на Донбас без погодження з Росією, сказав Волкер. Фото: un.org

Росія не змінює своєї позиції щодо розміщення миротворців на Донбасі, на яку США не погодяться.

На цьому наголосив спецпредставник США в Україні Курт Волкер в ефірі "112 Україна".

"Не було [прогресу у цих переговорах]. Росія застрягла на своїй позиції, озвученій у вересні минулого року. Вони підтримують лише розміщення сил із захисту місії ОБСЄ. Це не створює умов для подальшого виконання Мінських угод.

Нам потрібні справжні миротворчі сили, які забезпечать безпеку, відведення важкого озброєння, контроль за українським кордоном, забезпечать умови, за яких можуть бути проведені місцеві вибори. Коли люди зможуть повернутися додому, відновиться нормальне життя. До цього не бачу, як може відбутися прогрес", - сказав Волкер.

Він заявив про готовність продовжувати обговорення цього питання з представниками Росії.

"Ми зможемо направити місію лише коли Росія на це погодиться. Саме тому ми ведемо переговори... Без згоди Росії це неможливо", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миротворці на умовах Путіна розділять Україну - Волкер

Київ наполягає на тому, щоб можлива миротворча місія була достатньо численною та перебувала, зокрема, на тій ділянці українсько-російського кордону, яку з 2014 року контролюють сепаратисти. Крім того, до складу миротворців не мають входити росіяни чи союзні сили з країн ОДКБ.

Росія ж, навпаки, виступає за те, щоб миротворча місія перебувала лише на лінії фронту між ЗСУ та силами невизнаних ДНР та ЛНР, і, крім того, механізм введення миротворців узгодили з владою "республік".

Зараз ви читаєте новину «Волкер повідомив про хід перемовин щодо миротворців для Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі