четвер, 10 жовтня 2024 14:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Військовий розказав про складну ситуацію на Харківщині

Військовий розказав про складну ситуацію на Харківщині
Ворог має тактичні успіхи на Харківщині. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупанти залучають усі можливі види озброєння, щоб прорвати українську лінію оборони в районі Куп'янська на Харківщині.

Про це 10 жовтня в ефірі телемарафону повідомив начальник штабу 4-ї прикордонної комендатури швидкого реагування бригади "Помста" Максим Вичавка, передає Gazeta.ua.

"Якщо противнику вдається десь вклинитися в нашу оборону, він нарощує свої зусилля, аби збільшити просування. Якщо говорити про так званий мішок (просування РФ із населеного пункту Крохмальне) - це деякий тактичний успіх противника, який він намагається розвинути. Силами оборони проводяться всі заходи для уникнення цієї ситуації. Що нам на даному етапі вдається", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітик сказав, коли спаде чисельна перевага росіян на фронті

Наразі росіяни перекидають у цей район резерви, зокрема, й з інших напрямків.

"Основним ударним угрупованням РФ на цьому напрямку є 1-ша танкова армія. Окупанти активно використовують тут як техніку, так і тактику малих штурмових груп. Натомість Україна поки що не може масово контратакувати. Сил та засобів для здійснення масованих контратак у нас зараз недостатньо. Вони більше залишаються локальними, коли вдається одну-дві позиції противника відбити, або відновити втрачені позиції", - пояснив Вичавка.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 10 жовтня склали 665 200 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1080 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Військовий розказав про складну ситуацію на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі