пʼятниця, 01 березня 2024 08:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Військовий розказав про нову кампанію наступу РФ

Військовий розказав про нову кампанію наступу РФ
Авдіївка - це лише початок нової кампанії наступу РФ. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На фронті на Донеччині захоплення ворогом Авдіївки стало початком нової наступальної кампанії російських окупантів.

Тому Збройним силам України конче потрібне поповнення озброєнням і людьми, заявив командир штурмової групи "NC 13" другого штурмового батальйону 3 ОШБр Микола Зінкевич. Виведення Сил оборони з міста він називає правильним рішенням.

"Авдіївка - лише початок їхньої кампанії, і потрібно готуватися до досить великих масштабів. Тому ЗСУ потрібно поповнення технікою, новими системами боротьби, тобто дроновими системами, системами радіоелектронної боротьби, і, знову ж таки, треба поповнення в людях", - наголосив військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог тисне на кількох напрямках: показали свіжі карти боїв

Після захоплення Авдіївки росіяни просуваються далі. ЗСУ стабілізували лінію оборони безпосередньо на захід від захопленого міста.

"Виведення українських оборонців з Авдіївки було єдине правильне рішення. У нашому випадку Авдіївку вже б нічого не врятувало", - додав Зінкевич.

На фронті на Донбасі територія на захід від Авдіївки залишається центром наступу російської армії. Ворог захопив Авдіївку 17 лютого і з того часу просунувся приблизно на 6 км від центру міста, повідомило 29 лютого Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Військовий розказав про нову кампанію наступу РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі