неділя, 29 січня 2023 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

ВІЛ/СНІД, туберкульоз та сифіліс: в українську лікарню доставили сотні хворих "вагнерівців"

ВІЛ/СНІД, туберкульоз та сифіліс: в українську лікарню доставили сотні хворих "вагнерівців"
На Луганщині лікарі відмовляються рятувати майже 300 "вагнерівців". Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У Луганській області лікарі відмовляються надавати медичну допомогу пораненим найманцям приватної військової компанії "Вагнера".

Усе через хвороби, носіями яких є ці окупанти. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України в ранковому зведенні 29 січня.

За даними командування, лише до 15-ї міської багатопрофільної лікарні Ювілейного (після 2016 року – Катеринівка) доправили приблизно 300 "вагнерівців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вагнерівці" пробують відновити військову діяльність поза Україною. США реагують – ISW

"Медики відмовляються рятувати представників ПВК "Вагнера", тому що більшість із найманців є носіями ВІЛ/СНІДу, сифілісу, туберкульозу та пневмонії", – повідомили у Генштабі.

Група "Вагнера" масово вербує на війну в Україну російських в'язнів, інфікованих ВІЛ і гепатитом C. Їх позначають відповідними браслетами, повідомила українська розвідка.

Для "маркування" хворих бойовиків змушують надівати на руку червоні браслети у випадку наявності ВІЛ і білі – у випадку гепатиту.

Інші "вагнерівці" обурені такою ситуацією. Водночас російські медики системно відмовляються надавати допомогу пораненим з гепатитом або ВІЛ.

Зараз ви читаєте новину «ВІЛ/СНІД, туберкульоз та сифіліс: в українську лікарню доставили сотні хворих "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі