середа, 08 серпня 2018 10:10

Військовий розповів про альтернативний план Росії щодо війни в Україні

Військовий розповів про альтернативний план Росії щодо війни в Україні
Війна на Донбасі: експерт розповів про альтернативний план РФ. Фото: Bigmir.net

Росія витрачає на війну на Донбасі близько 1 млрд євро на рік, тому шукає альтернативний шлях впливу.

Для Кремля завоювання України складно з економічної точки зору та загрожує великими іміджевими втратами. Тому агресор, швидше за все, вибере план політичного впливу на Україну. Таку думку висловив екс-заступник голови Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Факти.

"На мою думку, Росія не піде зараз на масштабне загострення. Їй вигідніше проплатити свого кандидата в президенти, ніж знову влаштовувати масову бійку. Але загроза моментального загострення залишається завжди. Там десятки тисяч бойовиків і фактично відкритий кордон", - вважає він.

Військовий зазначив, що війна на Донбасі коштує зараз дорого. Спонсорство проросійських сил в Україні об'єктивно буде коштувати дешевше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іловайська трагедія: оприлюднили секретні розпорядження військових

"Кінцева мета Володимира Путіна на даному етапі - поява на Банковій проросійського президента і входження у Верховну Раду лояльно налаштованих до РФ депутатів. Ми вже бачимо ознаки активізації якоїсь 5-ї колони: висувають свої кандидатури відверто проросійські політики, з'являються цілі об'єднання", - вважає Романенко.

У загостренні ситуації в акваторії Азовського моря Росія переважає як на морі, так і в повітрі. В агресора може виникнути спокуса реалізувати цю перевагу.

Зараз ви читаєте новину «Військовий розповів про альтернативний план Росії щодо війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі