пʼятниця, 09 листопада 2018 02:05

Війна на Донбасі є найгіршою з часів конфлікту на Балканах - Волкер

Війна на Донбасі є найгіршою з часів конфлікту на Балканах - Волкер
Волкер оцінив війну на Донбасі. Фото: REUTERS

На Донбасі йде війна, яка є найгіршою європейською війною з часів югославської кризи в 90-х роках минулого століття.

"Ситуація, яка завдає шкоди населенню на Сході України, - жахлива. Це війна, яка триває у Європі. Вона спричинила більше смертей, ніж за часів війни на Балканах у 90-і роки, і призвела до більшої кількості біженців, ніж будь-коли з часів Другої світової війни", - сказав спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє Укрінформ.

За його словами, у цьому конфлікті в Україні вбито більше українських військовослужбовців, ніж втратила Америка за час війни в Афганістані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США ніколи не визнають фейкові вибори на окупованому Донбасі - Волкер

Найгіршим залишається страждання мирних людей. Вони потерпають від відсутності свобод на окупованих територіях, гинуть на мінах та вибухових пристроях, знаходяться під постійною загрозою голоду, нестачі води, хвороб.

Як повідомлялося, спецпредставник США з питань переговорів щодо України Курт Волкер запевнив, що Сполучені штати та Європа ніколи не визнають фейкові вибори на окупованих територіях Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Війна на Донбасі є найгіршою з часів конфлікту на Балканах - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі