вівторок, 13 листопада 2018 10:32

Угорський націоналіст спостерігав за "виборами" на Донбасі

Угорський націоналіст спостерігав за "виборами" на Донбасі
Гергьо Тамаш Шаму – представник обласної ради Бекеш у Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи від партії "Йоббік". Фото:novynarnia.com

Посол України в Угорщині Любов Непоп закликала Будапешт відреагувати на участь у "спостереженні" за фейковими виборами на Донбасі члена націоналістичної угорської партії "Йоббік" Гергьо Тамаша Шаму.

Свій заклик дипломат оприлюднила на сторінці у Facebook.

Гергьо Тамаш Шаму – представник обласної ради Бекеш у Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи від партії "Йоббік".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пройшло спеціальне засідання ОБСЄ щодо псевдовиборів на Донбасі: Росію залишили в ізоляції

"Ми високо цінуємо підтримку Угорщини в питанні відновлення територіальної цілісності та миру в Україні. Такі ж дії окремих "політиків" заслуговують на суворе засудження і належну реакцію з тим, щоб запобігти їхньому повторенню", - зауважила Непоп.

Посол відзначила, що "така поведінка в гонитві за популярністю, забуваючи про майже щоденні втрати від триваючої російської агресії серед українських громадян, у тому числі угорської національності, не лише порушує українські закони та міжнародні правові норми, а і просто глибоко аморальна".

Непоп повідомила, що у зв'язку з участю угорського політика у "спостереженні" за "виборами" вона звернулася до голови партії "Йоббік", обласної ради Бекеш та Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини.

Будапешт переніс видачу своїх паспортів жителям Закарпаття із Берегового до сусіднього угорського міста Кішварда на сході Угорщини.

Зараз ви читаєте новину «Угорський націоналіст спостерігав за "виборами" на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі