неділя, 03 березня 2024 22:53

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ розповіли про ситуацію на Лимано-Куп'янському напрямку

В ЗСУ розповіли про ситуацію на Лимано-Куп'янському напрямку
На Лимано-Куп'янському напрямку ворог утримує угруповання у 122 тисячі російських окупантів. Фото: міноборони РФ

На Лимано-Куп'янському напрямку ворог утримує угруповання у 122 тисячі російських окупантів, понад 1100 танків, майже 2 тис. бойових броньованих машин, більше ніж 1000 артсистем і трохи більше ніж 400 реактивних систем залпового вогню.

Ця кількість військ утримується там уже протягом тривалого часу, ще з кінця літа, і це не є новиною для українських військових, які вже навчилися ефективно працювати і стримувати наступ противника. Про це в ефірі телеканалу FreeДОМ розповів начальник прес-служби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" ЗСУ Ілля Євлаш.

"Ми пам'ятаємо, як ворог намагався атакувати ще на початку осені торік в районі Новоєгорівки, потім намагався змінювати свої напрямки. Синьківку він уже штурмує енну кількість місяців, але безуспішно. Як ми бачимо, ворог зрозумів, що в нього не вийде розвинути наступ, свій успіх поблизу населеного пункту Синьківка", - зазначив військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали супутникові знімки Авдіївки до та після окупації

Він підкреслив, що, за даними розвідки, дуже багато російських підрозділів перекидаються в район річки Чорний Жеребець.

"Вони зайнялися підготовкою своїх оборонних споруд, готують штурмовиків. Кожна третя рота в батальйоні у ворога - це штурмові підрозділи. Штурмовики, які постійно йдуть на "м'ясні штурми". Ворог намагається різними способами знайти слабке місце, "ахіллесову п'яту" в нашій обороні, але впродовж тривалого часу в нього нічого не виходить", - сказав Євлаш.

Протягом доби на фронті в Україні відбулося 68 бойових зіткнень.

Авіація сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника. Водночас ворог завдав п'ять ракетних та 44 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це ввечері 3 березня повідомив Генштаб ЗСУ.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ розповіли про ситуацію на Лимано-Куп'янському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі