четвер, 31 січня 2019 18:30

В Україні розробили мобільний зенітний ракетний комплекс "Дует"

Мобільний зенітно-ракетний комплекс "Дует" ближнього радіусу дії до 5 км розробляє казенне підприємство "Арсенал" спільно з компанією Diamond Defense Systems.

Про це в інтерв'ю Оборонно-промисловому кур'єру повідомив заступник директора "Арсенал" Олександр Клочко.

ЗРК озброєний двома зенітними керованими ракетами для майбутнього мобільного зенітно-ракетного комплексу "Мисливець". Його можна буде встановлювати на бронетехніку або автомобілі.

Автор: http://opk.com.ua
  Бойовий модуль "Дует"
Бойовий модуль "Дует"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Флот отримає ракетні катери "Лань" тільки у 2021 році: у чому затримка

Раніше ЗРК розроблявся спільно з німецькою компанією Rheinmetall. Але на початку 2018-го уряд Німеччини заблокував розробку. Німці відповідали за інтеграцію з мобільною платформи та системи цілевказання і супроводження.

Оперативно-тактичний безпілотник Bayraktar TB2, який Україна придбала у Туреччини, може застосовувати плануючі боєприпаси з лазерним наведенням MAM-L і MAM-C.

На початку січня ДП "Укрспецекспорт" уклав угоду з компанією "Bayraktar Makina" після переговорів президента України Петра Порошенка з главою Туреччини Реджепом Ердоганом у Стамбулі.

Закупили 12 апаратів - ескадрилію.

Зараз ви читаєте новину «В Україні розробили мобільний зенітний ракетний комплекс "Дует"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі