вівторок, 18 жовтня 2022 10:29

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони розкрили найближчі плани Кремля на східному фронті

У Міноборони розкрили найближчі плани Кремля на східному фронті
Окупанти хочуть захопити Бахмут до кінця жовтня. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Російські окупанти планують захопити Бахмут Донецької області до кінця жовтня.

Таке завдання перед російськими солдатами поставили їхні генерали у Кремлі, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в інтерв'ю медіаплатформі "Ми – Україна".

"Росіяни поставили своїм військам – уже вп'яте з початку повномасштабного вторгнення в Україну – термін, коли вони мають повністю вийти на адмінкордони Донецької області. Зараз у них у планах до кінця цього місяця повністю зайняти Бахмут", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніхто не втече від ЗСУ" – Гайдай повідомив останні новини з Луганщини

На сході України зараз "різна" ситуація, зазначила Маляр. Водночас епіцентр найважчих боїв – у Бахмуті, де "особливо тяжко".

"Збройні сили України на Донбасі продовжують просуватися, але росіяни не перестають наступати", – додала вона.

Російські окупанти неправдиво стверджують, що за останні кілька днів захопили декілька населених пунктів неподалік Бахмута на Донеччині. Насправді Збройні сили України утримують там свої позиції від ворожих атак.

Вже кілька місяців поспіль російські війська намагаються взяти Бахмут. Сили оборони України тримають удар у Бахмуті і не дають противнику пройти далі. Інформація про російські війська, які нібито намагаються йти в контрнаступ на нещодавно звільнений Лиман, не відповідає дійсності, заявив представник східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі інформаційного телемарафону. Там тривають важкі, дуже складні бойові дії, противник зосередив там найпотужніші свої сили.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони розкрили найближчі плани Кремля на східному фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі