понеділок, 17 жовтня 2022 08:20

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW пояснили, навіщо росіяни брешуть про успіхи в районі Бахмута
5

Російські окупанти неправдиво стверджують, що за останні кілька днів захопили декілька населених пунктів неподалік Бахмута на Донеччині. Насправді Збройні сили України утримують там свої позиції від ворожих атак.

Війська Російської Федерації вкотре намагаються похвалитися "досягненням" хоча б на одному напрямку фронту, йдеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни ISW за 16 жовтня.

"Російські сили, ймовірно, фальсифікують заяви про наступ у районі Бахмута, щоб заявити про успіхи бодай в одному секторі на тлі втрат, які тривають на північному сході й півдні України", – вважають експерти.

Водночас кілька російських джерел заявили про поновлення українських атак на Херсонському напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Придатні всі: "мобілізація" РФ на Луганщині дійшла до комунальників

В ISW показали свіжі карти бойових дій
Фото: understandingwar.org
Війська РФ фальсифікують свої заяви про наступ у районі Бахмута
В ISW показали свіжі карти бойових дій
В ISW показали свіжі карти бойових дій
В ISW показали свіжі карти бойових дій

У Генштабі України повідомили про більшу, ніж зазвичай, кількість щоденних обстрілів і ракетних ударів ворога. Загалом ЗСУ зберігають оперативну тишу про будь-які операції на півдні.

Російська окупаційна влада в Херсоні тим часом посилює фільтраційні заходи проти місцевих партизанів і активізує зусилля щодо евакуації своїх ключових матеріалів і співробітників із обласного центру до окупованого РФ Криму.

Вже кілька місяців поспіль російські війська намагаються взяти Бахмут. Сили оборони України тримають удар у Бахмуті і не дають противнику пройти далі. Інформація про російські війська, які нібито намагаються йти в контрнаступ на нещодавно звільнений Лиман, не відповідає дійсності, заявив представник східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі інформаційного телемарафону. Там тривають важкі, дуже складні бойові дії, противник зосередив там найпотужніші свої сили.

Зараз ви читаєте новину «В ISW пояснили, навіщо росіяни брешуть про успіхи в районі Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі