вівторок, 18 жовтня 2022 09:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ніхто не втече від ЗСУ" – Гайдай повідомив останні новини з Луганщини

"Ніхто не втече від ЗСУ" – Гайдай повідомив останні новини з Луганщини
На кордоні з Росією митний контроль, всупереч обіцянкам, не відмінили. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Звільнені села на Луганщині знову потерпають від вогню росіян.

Російська армія не припиняє обстрілювати населені пункти, з яких її нещодавно відтиснули Збройні сили України, повідомив 18 жовтня голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Більше того, ворогу відомо, у яких саме районах цих населених пунктів залишилося мирне населення, тому свій тиск окупанти спрямовують саме туди. Так, 17 жовтня на Куп'янському напрямку від вогню росіян постраждала Стельмахівка. На Лиманському обстрілів окупанта зазнали жителі Білогорівки, Греківки, Надії та Новоєгорівки. Всі розташовані на лінії зіткнення населені пункти зазнали пошкоджень на Бахмутському напрямку. Але наші захисники тримають там оборону", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російських "чмобіків" направляють в атаку, де вони і помирають – Гайдай

На Сватівському та Кремінському напрямках ситуація на фронті залишається складною. Тим часом у Сіверськодонецьку окупанти звітують, що підготували до зими одну школу. Щоправда, напередодні 1 вересня вони хизувалися п'ятьма навчальними закладами загальної середньої освіти, які мали б запрацювати в місті. Навіть прийняли до першого класу 10 маленьких боровшан.

"Втім, діти так і продовжують отримувати завдання на подвір'ях шкіл один раз на тиждень. Ні про яке дистанційне навчання через інтернет там і не йшлося. Але вже невдовзі одну невелику школу №15 в старих районах Сіверськодонецька мають відкрити – без опалення, але то таке", – додав Гайдай.

Що більше людей намагаються себе убезпечити або втекти від відповідальності, то частіші випадки щодо перепон, пов'язаних із виїздом. Щоб покинути Старобільськ, необхідно обов'язково оформити перепустку. На кордоні з Росією митний контроль, всупереч обіцянкам, не відмінили.

"Лунали гучні заяви псевдопосадовців стосовно спростування митного контролю на кордоні з РФ. Однак і в Міловому, і в Ізвариному перевірки тривають – ніхто їх навіть не послаблював. Так просто ніхто не втече. ЗСУ поступово наближаються", – зазначив керівник ЛОВА.

Українська авіація протягом минулої доби завдала 22 ударів. Підтверджено ураження 18 районів зосередження озброєння та військової техніки, опорного пункту, а також трьох позицій зенітних ракетних комплексів противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили три крилаті ракети.

Ракетні війська й артилерія уразили пункт управління, район зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, два об'єкти ППО та артилерії, один склад боєприпасів та інші військові цілі противника.

Зараз ви читаєте новину «"Ніхто не втече від ЗСУ" – Гайдай повідомив останні новини з Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі