вівторок, 08 травня 2018 14:12

У Білорусі засудили бойовика ЛНР Пушкіна

У Білорусі засудили бойовика ЛНР Пушкіна
Білорус Яровий на прізвисько Пушкін воював на Донбасі проти укранських військових. Фото: Інформаційний спротив

У Білорусі засудили бойовика ЛНР Ярового на прізвисько Пушкін.

Отримав 2 роки колонії загального режиму, повідомляє "Інформаційний спротив".

"Суд встановив, що громадянин Республіки Білорусь з 14.04.2016 до 18.12.2017 року неодноразово в'їжджав через прикордонний пункт пропуску "Новошахтинськ Авто" Російської Федерації на територію самопроголошеної Луганської народної республіки, розташованої на території іноземної держави - України, де без уповноваження Республіки Білорусь надійшов на військову службу в збройне формування однієї з протиборчих сторін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ намагалась завербувати громадянку України

Обвинувачений брав участь у збройному конфлікті зі Збройними силами України: обладнав бойові позиції, проводив обстріли позицій Збройних сил України з використанням закріпленого за ним бойової вогнепальної зброї, вибував у складі розрахунку на лінію розмежування протиборчих сторін для коригування та ведення вогню по позиціям противника, вів вогонь по зазначених позиціях", - йдеться у повідомленні Могильовського обласного суду Республіки Білорусь.

7 травня Павлоградський міськрайонний суд вирішив заарештувати на 60 діб без можливості внесення застави бразильця Рафаеля Лусваргі. Його звинувачують в участі у незаконних збройних формуваннях і терористичній організації.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі засудили бойовика ЛНР Пушкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі