середа, 17 серпня 2022 11:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Жахи окупації: виживання в найбільш знищеному районі Маріуполя показали на відео

Жахи окупації: виживання в найбільш знищеному районі Маріуполя показали на відео
За гарячим харчуванням у Маріуполі вишиковуються величезні черги. Фото: скріншот з відео

Лівобережний район тимчасово окупованого Маріуполя на Донеччині залишається найбільш постраждалим у місті.

Воду там люди добувають з імпровізованих колодязів. Щоб отримати гаряче харчування, змушені стояти у черзі. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram 17 серпня.

За його словами, саме цьому району окупаційна "влада" приділяє найменше "уваги".

"Колаборанти не соромлячись відповідають, що забагато уваги Лівобрежжю було при Україні, тому мешканці зараз можуть потерпіти", – написав Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики США: у Маріуполі готують показову страту захисників України

На Лівобережжі відкрили другий в місті пункт "фільтрації". Черга на фільтрацію сягає понад 1,3 тис. маріупольців, за даними Андрющенка.

"Для проходження фільтрації необхідно подати паспорт, телефон та трудову книжку. Без довідки про фільтрацію неможливо отримати перепустку на виїзд з міста та евакуюватись. Перепони для евакуації маріупольців на кожному кроці", – пояснив він.

Заблокований Маріуполь повністю контролюють росіяни. У місті все ще перебуває майже 100 тис. українців. "Евакуюватися" окупанти дозволяють лише на територію РФ або ОРДЛО, попередньо пройшовши "фільтрацію".

У місті критична ситуація: бракує їжі, води, ліків. Через масові поховання загиблих у подвір'ях, відсутність водопостачання та тотальну антисанітарію в Маріуполі прогнозують епідеміологічну катастрофу.

Зараз ви читаєте новину «Жахи окупації: виживання в найбільш знищеному районі Маріуполя показали на відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі