пʼятниця, 14 квітня 2023 08:25

Спецтема: Війна Росії проти України

"Усі це відчують" – Буданов сказав, коли чекати контрнаступу ЗСУ

"Усі це відчують" – Буданов сказав, коли чекати контрнаступу ЗСУ
Контрнаступ ЗСУ почнеться найближчим часом – ГУР. Фото: ілюстративне, facebook.com/MinistryofDefence.UA

Очікуваний контрнаступ Збройних сил України відбудеться найближчим часом.

Сили оборони здатні досягти прогресу в майбутньому наступі. Про це заявив керівник Головного управління воєнної розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю ABC News.

"Які будуть результати цих дій? Думаю, що найближчим часом усі це побачать та відчують", – сказав Буданов.

Він зазначив, що успіх майбутньої наступальної операції "вкрай необхідний" не лише Україні, а й союзникам, які надають військову допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сейсмічні зміни" у Росії зупиняють війну проти України – Буданов

Головний розвідник заявив, що платники податків західних країн, зокрема Сполучених Штатів Америки, очікують побачити результати.

Буданов наголосив, що йому невідомо про якісь вимоги з боку західних союзників щодо наступу, а також про те, що подальша підтримка залежатиме від успіху на полі бою.

"Без перемог рано чи пізно виникнуть питання, чи варто продовжувати підтримувати Україну", – зауважив він.

11 квітня премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українські військові можуть піти в контрнаступ влітку. Раніше говорилося про старт операції навесні.

Терміни початку контрнаступу залежать від військового аналізу, а не бажання українців. Контрнаступ України розпочнеться тоді, коли командування зрозуміє, що він буде ефективним, заявив секретар парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

Українська армія має декілька варіантів розвитку подій під час наступальної операції, повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

Міністр оборони США Ллойд Остін оцінив готовність України до великого контрнаступу. За його словами, наша держава вже має багато можливостей, щоб досягти успіху.

Постійний представник США при НАТО Джуліан Сміт заявляла, що початок контрнаступу України очікується "найближчими тижнями".

Зараз ви читаєте новину «"Усі це відчують" – Буданов сказав, коли чекати контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі