середа, 26 липня 2023 06:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Знищені ЗРК і "Алігатор": гарні новини з передової від ЗСУ

Знищені ЗРК і "Алігатор": гарні новини з передової від ЗСУ
На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі південніше Діброви Луганської області. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 518-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 26 бойових зіткнень, повідомив уранці 26 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка лишається без суттєвих змін.

"Авіація сил оборони за минулу добу завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Нашими захисниками було знищено ворожий гелікоптер Ка-52, п'ять ударних дронів противника та два розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня", – йдеться у повідомленні.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, сім артилерійських засобів на вогневій позиції, дві станції радіоелектронної боротьби та два зенітно-ракетних комплекси противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ вибили росіян з позицій на Бахмутському напрямку

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. На Куп'янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону.

На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі південніше Діброви Луганської області.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районах східніше Ступочок та біля Диліївки.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії агресора ЗСУ успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар'їнка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Донбасі бійці 38 окремої бригади морської піхоти приземлили ворожий Ка-52 "Алігатор". Коштує гелікоптер Ка-52 близько $16 млн.

Збройні сили України на фронті продовжують контрнаступ одразу на кількох напрямках. Діють на північ і південь від Бахмута Донецької області. ЗСУ за минулий тиждень звільнили від окупантів 4 кв. км на цьому напрямку. Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Зараз ви читаєте новину «Знищені ЗРК і "Алігатор": гарні новини з передової від ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі