четвер, 27 травня 2021 15:17

Українці не хочуть амністії бойовиків - опитування

Українці не хочуть амністії бойовиків - опитування
Опитування провела дослідницька агенція Info Sapiens. Фото: Reuters

28% українців не підтримують жодних варіантів амністії за злочини на сході України.

Про це під час презентації опитування щодо ставлення громадян країни до інструментів побудови довіри, спрямованих на жителів тимчасово окупованих територій, розповіла співзасновниця Національної платформи "Діалог про мир і безпечну реінтеграцію" Юлія Тищенко.

"Щодо ставлення до амністії: у середньому сім відсотків українців підтримують амністію для всіх, незалежно від тяжкості злочинів. Це однаково заперечне ставлення населення з різних регіонів України. Також 28 відсотків проти будь-яких заходів щодо амністії", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вмирати за Росію Луганськ не збирався - Снєгирьов про настрої на Донбасі

29% українців вважають, що амністія учасників незаконних збройних формувань на непідконтрольній частині Донецької та Луганської областей може застосовуватися залежно від персональної ситуації та мати індивідуальний характер розгляду. Також 12% вважають, що амністія може застосовуватися лише для тих, хто вчинив незначні злочини.

Опитування провела дослідницька агенція Info Sapiens із 14 лютого до 1 березня включно. Обсяг вибірки становив 1 тис. респондентів, віком від 16 років. Максимальна похибка не перевищує 3,2%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режим повної тиші й Росія — агресор. Про що була зустріч радників лідерів "нормандського формату"

Національна платформа "Діалог про мир і безпечну реінтеграцію" започаткована 2018 року. Це дискусійний майданчик для обговорення питань урегулювання конфліктів. Діяльність Національної платформи спрямована на посилення консенсусу та стійкості. З 2019-го ініціатива фінансується завдяки механізму сприяння стабільності й миру ЄС у рамках проєкту "Побудова стійкості до конфлікту завдяки діалогу".

Зараз ви читаєте новину «Українці не хочуть амністії бойовиків - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі