вівторок, 31 грудня 2019 13:18

Україна віддала терористку "Терезу", яка катувала полонених військових

Україна віддала терористку "Терезу", яка катувала полонених військових
Лариса Чубарова "Тереза" - громадянка РФ, яка працювала під керівництвом начальника управління контррозвідки ДНР / фото: СБУ

Під час масштабного обміну полоненими між Україною і бойовиками, останні отримали терористку Ларису Чубарову.

Вона відома, як "Тереза", що катувала і вбивала полонених українських солдатів. повідомив телеканал "UA: Харків".

Лариса Чубарова – засуджена судом першої інстанції до 11 років ув'язнення за обвинуваченням в участі у непередбачених законом збройних формуваннях, незаконному поводженні зі зброєю, посяганні на територіальну цілісність України. Має російське громадянство.

За даними слідства, була активною учасницею "Антимайдану", проросійських акцій у Харкові. У 2014 році працювала у ДНР - допитувала полонених, передавала інформацію про ЗСУ. На момент обміну справа терористки "Терези" перебувала на стадії апеляції.

Терористка також відома тим, що жорстоко катувала захоплених бойовиками ДНР українських військових у Мар'їнці Донецької області, кількох з них вона застрелила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 військових, перевізники, блогер та власниця зоомагазину: кого звільнили із полону

Жінка, попри наявність російського громадянства, називала себе харків'янкою.

2019 рік для Донбасі не став переломний. Великі надії, які покладали на нового президента Володимира Зеленського, не принесли миру в регіон. Тут продовжують стріляти та гинути українські солдати на мирні мешканці. А Росія, яка і веде цю гібридну війну вже не ховаючись демонструє свою силу - роздає мешканцям окупованих територіїй свої паспорти і заводить новітню військову техніку.

Зараз ви читаєте новину «Україна віддала терористку "Терезу", яка катувала полонених військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі