пʼятниця, 31 березня 2023 12:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна потребує двох речей для контрнаступу – міністр оборони

Україна потребує двох речей для контрнаступу – міністр оборони
Міністр оборони Олексій Резніков запевнив, що Україна готується до контрнаступу. Фото: "РБК-Україна"

Сили оборони готуються до контрнаступальної операції.

Для цього Україні потрібна важка техніка та підготовлені резерви, заявив міністр оборони Олексій Резніков на зустрічі із делегацією Комітету Європейського Союзу з питань політики та безпеки.

У Міноборони зазначили, що міністр поінформував європейських союзників про поточну ситуацію на передовій. Зокрема на північному, східному та південному напрямках.

Окрему увагу Резніков акцентував на наданні допомоги Силам оборони з боку ЄС та професійній підготовці військових за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США готують ЗСУ до контрнаступу в травні. Є два сценарії – Politico

"Завдяки постачанню західного озброєння Збройні сили України мають успіхи на полі бою. Проте ми готуємось до контрнаступальної операції, тому Україні необхідні насамперед важка техніка та підготовлені резерви. Ми зацікавлені у проведенні тренувань українських військових на всіх рівнях: від індивідуальної підготовки солдата до колективних навчань підрозділів бригадного рівня", – сказав міністр.

Резніков підкреслив, що Україна очікує на майбутній Вільнюський саміт НАТО. Він має засвідчити, що наша держава є не лише надійним партнером Альянсу, а й державою, яка добре вивчила російського агресора і вміє воювати проти нього, зауважив посадовець.

"Головною загрозою для НАТО є Росія. І лише Україна на практиці знає, як боротися з ворогом всього цивілізованого світу. Тож набуття нашою державою членства в Північноатлантичному альянсі та Євросоюзі – є одним із ключових елементів міцної системи міжнародної безпекової архітектури", – наголосив він.

Очікуваний контрнаступ ЗСУ може розпочатися у квітні-травні поточного року за кількома напрямками, заявляв Олексій Резніков.

Водночас країни-партнери не мають вважати майбутній весняний контрнаступ ЗСУ вирішальним, казав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ ЗСУ може бути на південному напрямку – у бік Мелітополя Запорізької області. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Зараз ви читаєте новину «Україна потребує двох речей для контрнаступу – міністр оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі