вівторок, 06 квітня 2021 13:33

Україна ініціює позачергове екстрене засідання ТКГ

Україна ініціює позачергове екстрене засідання ТКГ
Планове засідання мало відбутися 14 квітня. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Українська делегація у ТКГ з урегулювання ситуації на Донбасі ініціює позачергове екстрене засідання у зв'язку із з грубим порушенням режиму тиші.

З моменту попереднього засідання, 30 березня, окупанти поранили цивільну особу в Донецькій області, повідомляється на сторінці української делегації у Facebook. Упродовж тижня загинули 3 військовослужбовці ЗСУ та ще 4 зазнали бойових поранень і травм.

"Голова української делегації Леонід Кравчук звернувся до керівництва ОБСЄ підтримати ініціативу України про скликання Тристоронньої контактної групи для обговорення питань про негайне вжиття рішучих заходів із відновлення режиму припинення вогню та повернення до виконання домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року", - ідеться в повідомленні.

Дата засідання поки що невідома. Планове засідання мало відбутися 14 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не братиме участі в переговорах у Мінську

31 березня російська делегація у Тристоронній контактній групі не підтримала пропозицію голови української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука забезпечити з 00:00 1 квітня дотримання повного та всеосяжного збереження режиму припинення вогню.

5 квітня в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Унаслідок ворожого вогню 2 військовослужбовці зі складу Об'єднаних сил загинули.

Зараз ви читаєте новину «Україна ініціює позачергове екстрене засідання ТКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі