середа, 13 квітня 2022 08:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські війська не відмовляються від Маріуполя - Пентагон

Українські війська не відмовляються від Маріуполя - Пентагон
На кадрах із Маріуполя видно, що місто зруйноване авіаційними та артилерійськими ударами, адже воно має стратегічне значення – може забезпечити росіянам сухопутний коридор із тимчасово окупованого Криму до Донбасу Фото: прінт-скрін відео

Українські військові продовжують боротися за Маріуполь, попри блокаду та обстріли міста російською армією.

Речник Пентагону Джон Кірбі розповів про це на брифінгу, передає Liga.net.

На кадрах з Маріуполя видно, що місто зруйноване авіаційними та артилерійськими ударами, адже воно має стратегічне значення – може забезпечити росіянам сухопутний коридор з тимчасово окупованого Криму до Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Маріуполя розповів про масштаби руйнувань і майбутнє Путіна

"Наша оцінка така, що українці все ще борються за нього... Це їхнє місто та частина їхньої країни, і вони не відмовилися від цього. І ми теж не відмовляємось від них", – сказав Кірбі.

Ворог продовжує завдавати авіаційних ударів по Маріуполю, веде наступ у районі металургійного комплексу Азовсталь та морського порту. Маріуполь перебуває у блокаді та під постійними обстрілами армії РФ майже півтора місяці. 12 квітня морпіхи-захисники Маріуполя заявили, що чинять опір до кінця, але у них закінчилися боєприпаси. На Банковій заявили, що роблять все, щоб допомогти захисникам Маріуполя, але говорити про це публічно не можуть.

Зараз ви читаєте новину «Українські війська не відмовляються від Маріуполя - Пентагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі