понеділок, 04 червня 2018 12:09

У Запоріжжі пов'язали інформатора "Сірого кочівника" із ДНР
4

У Запоріжжі викрили інформатора терористів.
Фото: Депо.Донбас
У Запоріжжі викрили інформатора терористів.
У Запоріжжі викрили інформатора терористів.
У Запоріжжі викрили інформатора терористів.

У Запоріжжі контррозвідка викрила антиукраїнське "підпілля", організоване теслею запорізького заводу "Вогнетрив".

Стало відомо, що саме робив та яку інформацію росіянам передав ворогу запорізький тесля. Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя.

Тесля почав співпрацю з терористами у червні 2015 року.

"Відтоді співробітник "Вогнетриву" створював на Запоріжжі антиукраїнське "підпілля", до якого залучав місцевих жителів. Зібрана ним група, за даними СБУ, в її складі окрім теслі, перебували ще п'ять осіб, здійснювала збір інформації щодо військових частин у Запоріжжі, всіх районних, центральних УВС, СБУ, котельних, електропідстанцій, міських, районних адміністрацій. Дані представники вказаної групи наносили на карту міста, після чого інформація передавалася в ДНР", - йдеться у повідомленні.

Інформатор був на зв'язку з терористом батальйону "Восток", який у соцмережах іменував себе "Сірий кочівник".

"Він також мешканець Запорізької області, який долучився до бойовиків на початку російської агресії проти України. Затриманий, але обміняний у грудні 2014 року згідно з Мінськими угодами. Нині проходить військову службу у роті зв'язку при так званому міністерстві оборони ДНР, у місті Ясинувате Донецької області в батальйоні "Восток", під командуванням бойовика з позивним "Лісник" (він же "Борода"). У Запоріжжі в Ордонікідзевському районному суді стосовно "Кочівника" триває заочний розгляд справи за обвинуваченням, зокрема, у підготовці до теракту", - повідомляється.

Співробітник "Вогнетриву" передав "Сірому кочівникові" 2 жовтня 2015 року інформацію про рух колони бензовозів із Куйбишевого (Більмак) у Запоріжжя.

Крім того, він інформував про переміщення військової техніки 19 травня 2016 року в донецькому напрямку, потягу з нафтопродуктами у кількості 35 цистерн, які 20 травня 2016 року перебували на залізничній станції "Запоріжжя-2" і вирушили в бік Донецька; про рух 1 липня 2016 року через залізничний вокзал "Запоріжжя-1" составу із 45 платформ з військовою технікою та п'яти вагонів військових тощо. Також тесля організовував передачу в Донецьк грошей та ліків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики утримували його з 2014 року- з полону звільнили українця

"У гаражі, розташованому поблизу місця мешкання теслі було вилучено карту, патрони, велику кількість військової амуніції, план-схеми (копії) розташування Управління СБУ в Запорізькій області, ГУ НПУ в Запорізькій області та військових частин", - зазначається.

Кримінальне провадження по справі про "запорізьке підпілля" розпочато СБУ у серпні 2017 року. У травні 2018 теслю "Вогнетриву" затримали. Йому обрали запобіжний захід у вигляді двох місяців тримання під вартою. Решта учасників "підпілля" перебувають на волі та співпрацюють зі слідством.

У селищі Південне, що в Донецькій області, виявили партію боєприпасів. Спільно з групою розмінування ЗСУ було проведено обстеження території Південного площею 2,5 га.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі пов'язали інформатора "Сірого кочівника" із ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі