пʼятниця, 31 березня 2023 08:20

Спецтема: Війна Росії проти України

У США назвали фактор, що стримує наступ росіян у Бахмуті і не лише

У США назвали фактор, що стримує наступ росіян у Бахмуті і не лише
Сили оборони завдають втрат окупаційним військам РФ у боях за Бахмут. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська армія, у тому числі сили "Вагнера", продовжують зазнавати втрат на Бахмутському напрямку.

Це і далі стримуватиме наступальні операції РФ у районі Бахмута Донецької області і на ширшому театрі військових дій, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

У новому звіті аналітики навели дані західних офіційних осіб про лави "вагнерівців" на Бахмутському напрямку. Напередодні американський генерал Марк Міллі повідомив, що ПВК налічує там близько 6 тис. досвідчених бійців і до 30 тис. новобранців. Це в основному засуджені, які воюють в районі Бахмута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ показали, який вигляд має Бахмут після місяців війни

ISW зазначив, що власник ПВК Євген Пригожин сконцентрував свої війська на боях за Бахмут.

Відзначається, що група "Вагнера" з такими темпами може втратити ще тисячі найманців найближчими тижнями. І це на додачу до вже опублікованих даних про втрати Пригожина у 30 тис. осіб, оскільки в'язні закінчують свої контракти і повертаються додому амністованими.

Зростаючі втрати "Вагнера", ймовірно, поставлять під загрозу здатність Пригожина зберігати свою впливову роль серед окупаційних військ, припустили аналітики.

Під час боїв на сході бувають дні, коли Росія втрачає вдесятеро більше військових, ніж Україна. У росіян втрати більші навіть при тому, що у них перевага за кількістю особового складу та озброєння, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

На ранок 31 березня противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Минулої доби Сили оборони відбили понад 80 атак. В епіцентрі бойових дій залишаються населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка, повідомив український Генштаб.

Зараз ви читаєте новину «У США назвали фактор, що стримує наступ росіян у Бахмуті і не лише». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі